ТРЕТА СБИРКА: 11 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. „THEO NOSTER“

ТРЕТА СБИРКА: 11 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. „THEO NOSTER“

ТРЕТА СБИРКА: 11 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. „THEO NOSTER“ 457 375 admin-iusromanum

ТРЕТА СБИРКА: 11 ДЕКЕМВРИ 2014 Г.

„THEO NOSTER“

Вид събитие: Сбирка
Тема:
ТРЕТА СБИРКА: 11 ДЕКЕМВРИ 2014 Г. „THEO NOSTER“

Дата: 11 дек 2014 г.
Място:

Третата сбирка на кръжока беше  във връзка с  представянето на сборника със статии „Theo Noster“, посветен в памет на нашия незабравим учител, колега и приятел Теодор Пиперков. Сборникът се подготви за уникално кратък срок, с усилията на преподавателите на Юридическия факултет. Тъжният повод- 1 година от кончината на  гл.ас. Пиперков, всъщност се превърна в искрено общуване между преподаватели, студенти и негови близки, в отдаване на почит пред неговата невероятна личност, която ще остане в спомените не само на неговото семейство, приятели и колеги, но и безспорно и в паметта на поколения български юристи, запомнили го като един от най-добрите преподаватели по право в страната ни.

Студентите от кръжока имаха възможност да присъстват на едно истинско честване на преподавател по римско право, но и да се докоснат до атмосферата на академично общуване, да се запознаят с близките на наричания от всички „Нашия Тео“, да  открият не само преподавателя, но и поета Теодор Пиперков в една прекрасно издадена от неговата съпруга Антония Пиперкова стихосбирка, подарена скромно на факултета.

Възпоменанието се проведе  в Конферентната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ и продължи в библиотеката на Юридическия факултет.

bg_BGBulgarian